Cryptocurrency-investeren - Bitcoin, Ethereum, Dogecoin

Ontdek de beste en veiligste manieren om uw spaargeld in cryptocurrency te investeren zonder het daadwerkelijk te kopen. Leer hoe u uw winst kunt maximaliseren door hoge risico's te vermijden.

Cryptocurrency kan een winstgevende investering zijn, maar het is ook een hoog risico, vooral wanneer u voor het eerst probeert te investeren. Stel je voor, zelfs ervaren beleggers zijn wat voorzichtig bij het omgaan met crypto. Maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency maar niet in het kopen of vasthouden ervan, zijn er nog steeds verschillende manieren om te investeren, hoewel indirect.

Het volgende artikel helpt je de juiste strategie te vinden, de risico's te minimaliseren en veel winst te behalen, dus lees verder.

Cryptocurrency kan een winstgevende investering zijn, maar het is ook een hoog risico, vooral wanneer u voor het eerst probeert te investeren. Stel je voor, zelfs ervaren beleggers zijn wat voorzichtig bij het omgaan met crypto. Maar voor degenen die geïnteresseerd zijn in cryptocurrency maar niet in het kopen of vasthouden ervan, zijn er nog steeds verschillende manieren om te investeren, hoewel indirect.

Het volgende artikel helpt je de juiste strategie te vinden, de risico's te minimaliseren en veel winst te behalen, dus lees verder.

Wat staat er op de agenda?

Hoe te investeren in cryptocurrency zonder er daadwerkelijk in te investeren
Alle afbeeldingen en video's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars

Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin hebben de afgelopen jaren de wereld veroverd en sommige investeerders storten zich in de cryptobusiness, in de hoop een fortuin te verdienen.

Met eeuwigdurende prognoses en marktanalyse is er nog steeds een grote kans om te falen. De toekomst is op dit moment onduidelijk omdat de dingen snel veranderen. Onder druk van de COVID-19-pandemie is het even goed mogelijk dat cryptocurrency op een dag waardeloos wordt. Desalniettemin is het tegenwoordig moeilijk om de verleiding van cryptocurrency te negeren, aangezien het toeneemt.

Laten we eens kijken naar drie belangrijke manieren waarop beleggers kunnen volgen om in cryptocurrencies te investeren zonder ze daadwerkelijk te bezitten.

Investeer in Cryptocurrency-Holding Bedrijven

Investeer in Cryptocurrency-Holding Bedrijven
Alle afbeeldingen en video's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars

Wanneer de meeste mensen besluiten cryptocurrency te kopen, bedoelen ze meestal dat ze de valuta's rechtstreeks moeten krijgen, zoals Bitcoin-tokens. Maar eigenlijk is het niet nodig om de tokens zelf te kopen, omdat het beter is om in crypto-aandelen te investeren.

Een crypto-aandeel is een organisatie die op de een of andere manier verbonden is met de cryptocurrency-beweging. Een belegger krijgt indirecte toegang tot Bitcoin, bijvoorbeeld door te investeren in bedrijven die ze op hun balans hebben staan of digitale valutagerelateerde diensten exploiteren. Mensen kunnen profiteren van een aanzienlijk aantal beursgenoteerde ondernemingen die aan dit criterium voldoen. MicroStrategy en Tesla zijn twee bekende reuzen die veel op dit gebied hebben geïnvesteerd.

Tesla

Tesla gaf $ 1,5 miljard uit aan Bitcoin en stemde er aanvankelijk mee in om het te accepteren als betaling voor zijn producten. Het bedrijf gaf echter onlangs het idee op om Bitcoin te accepteren en verkocht zelfs het grootste deel van zijn Bitcoin-aanbod. Later suggereerde Elon Musk ook dat Tesla mogelijk zijn volledige Bitcoin-bezit had verkocht. Hij legde zijn beslissing uit om Bitcoin niet meer te steunen omdat Bitcoin-mijnbouw niet milieuvriendelijk is. Musk heeft Dogecoin onderschreven, en mensen veronderstellen dat Dogecoin zijn favoriete valuta zou kunnen zijn, omdat hij het constant verwelkomt in zijn Tweeter.

MicroStrategie

Het in Virginia gevestigde business intelligence-bedrijf MicroStrategy staat bekend om zijn aanzienlijke investering in Bitcoin. In augustus 2020 investeerde MicroStrategy $ 250 miljoen in Bitcoin, wat deze beslissing uitlegde met dalend rendement uit contant geld, een verzwakkende dollar en andere belangrijke economische factoren. In totaal heeft het bedrijf meer dan $ 2 miljard geïnvesteerd in Bitcoin (24.311 per eenheid), en de aandelenkoers is nu sterk afhankelijk van de bounces in de prijs van Bitcoin.

Coinbase

Coinbase is het eerste Amerikaanse bedrijf dat een cryptocurrency-uitwisselingsplatform exploiteert dat genoteerd staat aan de Amerikaanse Nasdaq-uitwisseling. In april kondigde het bedrijf een stijging aan van $ 190,6 miljoen het voorgaande jaar tot $ 1,8 miljard. De sprong werd uitgelokt door de prijsstijging van Bitcoin in die tijd.

Trouwens, Nasdaq stelde een referentieprijs vast van $ 250,00 per aandeel, waardoor het bedrijf een geschatte waarde van $ 47 miljard kreeg. Aan het einde van de eerste handelsdag sloot Coinbase op $ 328,28 per aandeel.

Begin juni 2021 begon Coinbase ook te maken met Dogecoin die beschikbaar was voor Coinbase Pro-gebruikers.

Vierkant

Het bedrijf voor digitale betalingen heeft in oktober 2020 ook ongeveer 1% van hun totale activa ($ 50 miljoen) in Bitcoin gestopt, nu ongeveer $ 220 miljoen waard. In februari 2021 kocht het bedrijf voor nog eens $ 170 miljoen aan Bitcoin, waardoor het totale bezit van Square bijna $ 500 miljoen aan cryptocurrency bedroeg. Bovendien stelt Square zijn verkopers in staat om verschillende soorten cryptocurrency als een vorm van betaling te accepteren.

Hoewel geen van deze bedrijven zich volledig op cryptocurrency richt, is het een belangrijk onderdeel van hun bedrijf. Als cryptocurrency op een dag van de grond komt en verre en algemeen wordt geaccepteerd als een vorm van betaling, zullen deze ondernemingen er enorm van toegeven. Door geld in dit soort aandelen te steken, kunt u ook genieten van het succes van cryptocurrency zonder de risico's van het rechtstreeks kopen van cryptotokens onder ogen te zien.

Wat kun je nog meer verwachten van Crypto-aandelen?

Crypto Aandelen
Alle afbeeldingen en video's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars

Hoewel dit soort investeringen een geweldige manier kan zijn om uw risico's te minimaliseren, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u het krijgt.

Ten eerste is het cruciaal om te voorkomen dat u een aandeel koopt alleen omdat het verband houdt met cryptocurrency. Als een bedrijf een zwak potentieel heeft en crypto niet slaagt over een lange periode, zal dat aandeel het moeilijk hebben om te herstellen. Aan de andere kant hebben sterke bedrijven meer kans om de crisis te overwinnen ondanks bewegingen op de cryptomarkt.

Zorg ervoor dat u grondig onderzoek doet bij het overwegen van aandelen. Is het bedrijf financieel gezond? Heeft het een gezaghebbend team van professionals? Heeft het een concurrentievoordeel in zijn vakgebied? Met al deze parameters zal het makkelijker zijn om een groot beeld te krijgen. Voor elk bedrijf is het essentieel om potentieel op lange termijn te zien. Als een bedrijf faalt, maakt het niet uit of het gekoppeld was aan de cryptocurrency of niet.

Vergeet ook niet het oude gezegde: "Doe niet al je eieren in één mand." Het betekent dat als u van plan bent te investeren in crypto-aandelen, u moet zorgen voor een brede mix van investeringen, zonder u op één te concentreren. Het creëren van uw gediversifieerde portefeuille kan uw risico verder beperken voor het geval uw crypto-investeringen niet slagen.

Cryptocurrency is absoluut een van de meest populaire trends in de beleggingswereld, maar het kan riskant zijn. Zelfs binnen het cryptoveld zijn er verschillende opties om uit te kiezen. U kunt kiezen voor Bitcoin, Ethereum, Dogecoin of allemaal samen - deze verschillende activa werken samen om het risico van een belegger te verminderen in geval van onverwachte verliezen.

Investeer In Bedrijven Die Te Maken Hebben Met Cryptocurrency-gerelateerde Sectoren

Cryptocurrency-gerelateerde sectoren
Alle afbeeldingen en video's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars

Een belegger kan ook rendement opleveren uit cryptocurrencies door te investeren in bedrijven die zich bezighouden met blockchain-technologie.

PayPal is misschien wel het meest gerenommeerde bedrijf (200 miljoen gebruikers) waarmee beleggers indirecte blootstelling aan Bitcoin kunnen hebben. Bovendien vertegenwoordigen Galaxy Digital en Riot Blockchain een gediversifieerde innovator op het gebied van financiële diensten en beleggingsbeheer in de sectoren digitale activa, cryptocurrency en blockchain-technologie.

Bovendien zijn giganten als Microsoft, Google, IBM, Amazon en SAP tot op zekere hoogte allemaal betrokken of proberen ze blockchain-technologie aan meerdere kanten van hun bedrijf te gebruiken.

Een andere manier is om uw geld te steken in bedrijven die de speciale hardware ontwerpen die wordt gebruikt door cryptocurrency-mijnwerkers, zoals die welke GPU's (grafische verwerkingseenheden) produceren die in computers zijn geïnstalleerd voor blockchain-technologie.

Nvidia

Dit bedrijf produceert computer GPU's die op grote schaal betrokken zijn bij cryptocurrency mining. Ze kunnen geen computermonitor van stroom voorzien, maar ze kunnen waardevolle digitale munten genereren. In februari, toen de prijzen van cryptocurrency stegen, bracht Nvidia nieuwe processors uit, speciaal voor het minen van crypto.

Trouwens, Nvidia biedt een pro-level cryptocurrency mining GPU waarmee miners maximale prestaties kunnen krijgen.

Investeer in cryptocurrency-gekoppelde beleggingsfondsen

Cryptocurrency-gekoppelde beleggingsfondsen
Alle afbeeldingen en video's zijn auteursrechtelijk beschermd door hun respectieve eigenaars

Grijswaarden Bitcoin Trust

Grayscale Bitcoin Trust, een fonds opgericht door Grayscale Investments, stelt beleggers in staat om indirecte blootstelling te krijgen aan de prijsbeweging van Bitcoin via een traditioneel investeringsvehikel. Bovendien stelt het vertrouwen beleggers in staat om cryptocurrencies te kopen zonder dat er digitale portemonnees nodig zijn. Het fonds rekent een beheervergoeding van 2%, die beleggers niet zouden betalen als ze het rechtstreeks zouden kopen.

De groeiende belangstelling voor cryptocurrencies heeft emittenten van exchange-traded funds (ETF) ertoe aangezet de creatie van fondsen te bevorderen die de prestaties van Bitcoin in de gaten houden. Er wordt aangenomen dat ETF's de handel kunnen vereenvoudigen en de moeilijkheden bij het samenvoegen en opslaan van portefeuilles kunnen verminderen. Na de oprichting van cryptocurrency ETF's in Canada hebben verschillende Amerikaanse bedrijven ook aanvragen ingediend om Bitcoin ETF's op te richten. Grayscale Investments is van plan zijn vertrouwen om te zetten in een exchange-traded fonds zodra de Amerikaanse regering het goedkeurt.

Visarendfondsen

De aanpak van de Osprey Funds richt zich op veilige, goedkope en gemakkelijke toegang tot digitale activa. Het biedt ook een veilige en moeiteloze manier om blootstelling aan Bitcoin te krijgen in een beleggingsportefeuille. De trust heeft de laagste beheerskosten van 0,49% van alle beursgenoteerde Bitcoin-fondsen in de VS.

De trust kan worden aangehouden op een individuele pensioenrekening of andere fiscaal voordelige rekeningen. Bovendien kunt u met de Osprey Bitcoin Trust communiceren met Bitcoin zonder u zorgen te maken over portefeuilles, sleutels of opslag.

Conclusie

Er zijn veel manieren waarop u uw portefeuille kunt blootstellen aan cryptocurrency zonder daadwerkelijk munten te kopen, maar benader beleggen met de nodige voorzichtigheid en gebruik al uw toewijding zoals u zou omgaan met elke andere risicovolle investering.

Geen van deze aandelen of gespecialiseerde ETF's zal gegarandeerd slagen. Telkens wanneer ze daadwerkelijk onvoorspelbare stress gaan ervaren vanwege marktvolatiliteit en snel veranderende processen in de mondiale economie. Net als elke crypto- en niet-crypto-investering, wees bereid om de risico's die eraan verbonden zijn te accepteren.

CommentsFont Size
+
16
-
lines height
+
2
-