‏Bitcoin en Ethereum vallen om deze reden

Binance heeft zijn voornemen aangekondigd om FTX over te nemen, het populaire cryptocurrency management platform. Hoewel de laatste aan het begin van het jaar 32 miljard dollar waard was, werd het verzwakt door een reeks aanklachten tegen het jaar. Zoals gewoonlijk raakte de cryptocurrency-markt in paniek en zorgde ervoor dat de prijs van Bitcoin en Ether daalde.

Na de val van stablecoins in mei 2021 worstelde de markt om te herstellen van de extreme paniek die alle beleggers trof. Als de zaken wat, onopgelost lijken te zijn gekalmeerd, ziet het IMF de situatie nog steeds als tragisch.

Bitcoin and Ethereum fall for this reason

Onlangs doken beschuldigingen op over het beheer van FTX-accounts, na een veroordelingsartikel gepubliceerd door gespecialiseerde media CoinDesk. De controverse neemt toe en het bedrijf verliest snel waarde. Binance CEO Changpeng Zhao maakt gebruik van de situatie en zegt met name dat zijn rivaal een "aanzienlijke liquiditeitscrisis" doormaakt.

In de nasleep wordt FTX beschuldigd van een nieuwe daling van 30% op de aandelenmarkt. In slechts een paar uur tijd daalde Bitcoin op zijn beurt onder de $ 18.000, een dieptepunt in twee jaar. Ether daarentegen is vanmorgen ook met 13% gedaald.

CommentsFont Size
+
16
-
lines height
+
2
-